Thursday, 6 February 2014

PROMOSI FEBRUARI 2014:VITALEA BUY 6,FREE 1!


Sy adalah pengedar Shaklee anda di Senawang Seremban, Seri Kembangan, Selangor.


Your Shaklee Independent Distributor; Nonaziah (ID 1072039)♥ SMS/call/whatsapp/: 012- 3851488♥ Email: nonawidad@yahoo.com♥ Facebook: https://www.facebook.com/nonazrin


Tuesday, 28 January 2014

Set Kecantikan Kulit

 
Anda sedang mencari makanan tambahan untuk menambahkan seri muka dan mencantikan kulit? Ini antara set yang Hot oleh Shaklee. Insyaallah anda ikhtiar, hasilnya memang berbaloi! sy sendiri terasa perubahannya :)
 
 Set Kulit Shaklee termasuk:

Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel
Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit
Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat
  • Menjadikan wajah lebih berseri
Antara testimonial SHAKLEE Set Kulit
 
Sy adalah pengedar Shaklee anda di Senawang Seremban, Seri Kembangan, Selangor.


Your Shaklee Independent Distributor; Nonaziah (ID 1072039)♥ SMS/call/whatsapp/: 012- 3851488♥ Email: nonawidad@yahoo.com♥ Facebook: https://www.facebook.com/nonazrin

Tuesday, 21 January 2014

Pilihan set shaklee utk ibu-ibu

 

Entry kali ni sy nak share tentang pilihan set shaklee utk ibu ibu di luar sana. Senang utk mereka pilih dan faham apa kandungan setiap set mengikut kehendak dan budget masing-masing... lg2 utk yg baru first time nak consume.. :)

Untuk ibu-ibu dan juga bakal ibu sesuai sangat untuk ambil shaklee ni. sebagai contoh, waktu 3 bulan sebelum mengandung anda dinasihatkan untuk mengambil folic acid untuk mengelak kecacatan tiub neural di tulang belakang baby. Folic acid terkandung dalam Vit B compleks, dan juga utk ibu yang memang mempunyai kurang HB atau kurang sel darah merah, kurang zat besi dalam diet mereka, boleh ambil multivitamin Shaklee aka Vita Lea. Setiap vitamin yang disediakan dlam setiap set mempunyai pelbagai khasiat yang menyeluruh! so tak rugi untuk ambil salah satu vitamin Shaklee ni.

Sewaktu berpantang, Zink compleks diperlukan untuk mempercepatkan pemulihan luka (samada bersalin normal atau pembedahan dan meningkatkan sistem imun dan membantu masalah keguguran rambut. 

Kebaikan Lecithin ibu-ibu menyusu seperti membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat,membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu,Lecithin juga membantu ibu mengatasi masalah lupa atau “short memory” yang biasa dilalui selepas melahirkan dan membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susuibu untuk perkembangan otak bayi.

Dibawah adalah detail berkenaan Set utk Ibu-ibu


1. Set mengandung

Vitalea + Vit b.complex + vita C + Ostematrix + ESP + Omega guard(bermula pada 2nd trimester)

2. Set berpantang

Set mengandung + Zink kompleks

3. Set Breastfeeding

Set mengandung + Alfalfa

4. Set Slimming for breastfeeding mother

Set breasfeeding + Lecithin

So.. tunggu apa lagi, boleh wassap,call, pm & email saya untuk keterangan lanjut, panduan pengambilan dan konsultasi tentang setiap vitamin yang anda berminat. Tentang harga, sy akan sediakan harga terendah untuk anda, so jgn risau :)

Sy adalah pengedar Shaklee anda di Senawang Seremban, Seri Kembangan, Selangor.

Your Shaklee Independent Distributor; Nonaziah (ID 1072039)♥ SMS/call/whatsapp/: 012- 3851488♥ Email: nonawidad@yahoo.com♥ Facebook: https://www.facebook.com/nonazrin





Monday, 13 January 2014

Vitamin C shaklee








Sustained Release Vita-CTM 500 mg
Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.  Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.*
KELEBIHAN
Apa itu sustained release?
Ia bermaksud proses di mana diformulasikan khas agar ia dapat dilepaskan secara perlahan-lahan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam.

Atau dalam erti kata lain ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu.
Dan ia juga bersifat larut air dan tak di simpan, Jadi mesti diganti setiap hari


* Khasiat Utama

1. Mencantikkan kulit
- Pengambilan Vita C setiap hari dapat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi.
Pigmen adalah penyebab utama pembentukan jeragat.

2. Membentuk Kolagen
- Ia dapat merangsang pembentukan kolagen yang mana kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

3. Memperbaiki simptom Pendarahan
- Kekurangan Vita C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

4. Peningkatan Sistem Imun
- Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, megukuhkan sistem imun, peningkatan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, dan juga mengurangkan simptom selsema.

5. Memperbaiki Insomnia
- Ia dapat memperbaiki insomnia, stress dan masalah keresahan.

6. Mengekalkan Kolesterol Sihat
- Ia dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalan pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.
KUANTITI
180’s (bertahan utk 6 bulan)
Sesuai untuk:
Kesihatan seluruh keluarga
Kecantikan kulit
Ketahanan imuniti badan
Ibu yang hamil, berpantang dan menyusu
Anemia (kurang sel darah merah)


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

sumber:
-shaklee Malaysia

Your Shaklee Independent Distributor; Nonaziah (ID 1072039)♥ SMS/call/whatsapp/: 012- 3851488♥ Email: nonawidad@yahoo.com♥ Facebook: https://www.facebook.com/nonazrin

Sunday, 12 January 2014

stroller and safety belt



Entry kali ini pasal parenthood..niat dihati nak share pasal bende ni sbb dr td duk teringat apa yg jadi masa pegi shopping td.. :( .menjadi saksi seorg baby jatuh dr stoller! .Tengahr td  pegi shopping alone without widad n daddynyer.. so bile jln sengsorg ni tau la, mata ni lebih alert kepada keadaan sekeliling..(bile ada widad mmg duk concentrate kat die lebey) ntah macammana tetiba mata ni terpandang ke arah mak yg menjerit terus ternampak a little girl.. more or less 1 year old jatuh dgn kepala hit d ground first from her stroller.. mmg mcm dier wat somersault tapi halfway sbb kepala jatuh atas lantai..Ya Allah.. luruh jantungni..skali tgk macam patung yg jatuh.. tp bukan.. ni budak kecik.. die panjat hujung stroller.. (stroller jenis mcm pram stroller recline 180 degree) than jatuh.mmg ikutkan hati trus rs nak angkat n nak cuddle and check if she injured especially kat kepala..budak tu pun terperanjat agaknya.. dlm hati ni duk kata apsal la tak dipakainye safety belt.. bebudak ni mana la nak duk diam melainkan parents dah ajar pakai safety belt each time naik stroller or even car seat..we should not angry with them(nature budak mmg x duk diam).. n org yg spatutnya kena marah ialah diri sendri..mmg itula yg sy buat kat widad.. walaupun die dah consider dah besar but i always fasten to his safetybelt.. :)

Wednesday, 8 January 2014

VITA-LEA



VITALEA
Suplemen seimbang dan komprehensif yang bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
KELEBIHAN
•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.
•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam  mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk
      memetabolismekan lemak dan karbohidrat                    dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.*
KUANTITI
120’s (bertahan utk 4 bulan)
Sesuai untuk:
Kesihatan seluruh keluarga
Kesuburan
Ibu yang hamil, berpantang dan menyusu
Anemia (kurang sel darah merah)
Kurang Berat Badan
Golongan yang kurang makan/tak lalu makan


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

sumber:
-shaklee Malaysia

Your Shaklee Independent Distributor; Nonaziah (ID 1072039)♥ SMS/call/whatsapp/: 012- 3851488♥ Email: nonawidad@yahoo.com♥ Facebook: https://www.facebook.com/nonazrin

Monday, 6 January 2014

Set Menyusu Shaklee


SET MENYUSU SHAKLEE


Entry kali ni berkenaan set menyusu dah lebih kepada ingin berkongsi pengalaman saya sendri. Saya pun mengenali Shaklee pada awalnya melalui set menyusu ni. Klu tak, memang tak terfikir nak ambil supplement, pada saya asal cukup makan dan makan makanan yang seimbang, cukuplah semua nutrisi utk badan ni .. tapi.. utk sehari, adakah kita benar-benar ambil makanan yang seimbang?? Hehe cer tanya diri sendiri? 

Alhamdulillah syukur, diri ini diberikan olehNya susu badan yang mmg melimpah ruah sejak widad lahir. Sampai x berani nak minum air pegaga banyak2 masa pantang sbb susu dah terlebih :. Sampailah widad  cukup setahun,stock susu makin berkurangan tiap kali nak pump hanya cukup 7-8 oz! padahal selalunya sampai 12-15 oz pun boleh dapat.. 1 of reason disebabkan tuntuan kerja,  frequency nak pump pun jadi berkurangan, kurang minum air.. so masa nilah dtg idea datang nak ambil supplement.. I need my EBM back!

After buat research sendiri tentang apa yg leh tambahkan susu, alfalfa adalah salah satunya.. itu yang buat saya try Shaklee.. Alhamdulillah sampai sekarang.. widad dah 2 tahun lebih , he still BF.. nak kena tunggu ada adik kot.. baru nak stop.. hehe.. mummynye yang susah nak stop bagi BF

Ok.. come, sy introduce apa yang ada dalam set menyusu.. untuk ibu2 yang berazam nak exclusively bg BF, inilah ikhtiar anda, yang penting usaha, insyaallah.. hasilnya, tak ternilai..

Pengenalan set penyusuan Shaklee

1. Set B (vitamin asas penyusuan dengan alfalfa)
- mengandungi multivitamin dengan zat besi (VITA LEA), vitamin C, vitamin B dan alfalfa
- sesuai bagi kaum ibu yang tidak mengalami masalah penyusuan

2. Set Eu Four Pack (vitamin asas penyusuan dengan ostematrix)
- sesuai bagi ibu yang sering mengalami kemerunduman susu akibat period
- amat disarankan bagi ibu yang tidak menggemari susu atau alah kepada laktos

3. Set 3M (set lengkap penyusuan B+ostematrix+ESP)
- mengandungi Vitalea, Vitamin B, vitamin C, Alfalfa, Ostematrix dan ESP
- sangat dicadangkan bagi ibu yang mengalami masalah penyusuan, baru mula hendak menyimpan stok ibu setelah kembali bekerja dan ingin relaktasi semula

1. Multivitamin
- membekalkan ibu vitamin- vitamin penting dan mineral yang tidak dapat diperoleh sepenuhnya melalui diet
- kandungan vitamin yang secukupnya terutamanya vitamin B dan C membantu membekalkan penyusuan yang berkhasiat dan menjamin kesihatan ibu serta bayi yang disusui.
2. Vitamin C: -memainkan peranan penting dalam pertumbuhan dan penyembuhan tisu, penting dalam pembesaran bayi yang sedang menyusu.
-sebagai anti oksidan semulajadi dan bertindak mengekalkan integriti sel. Juga baik untuk pertumbuhan gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah yang sihat.
-Keistimewaan Shaklee: Vitamin C dalam bentuk Vita- C 500mg (sustained released) yang bertindak beransur-ansur dalam setiap 2jam.Sebiji vitamin C juga merupakan keperluan cukup
diet seharian dan juga menyamai 7biji setengah khasiat oren sebenar!!
3. Vitamin B complex: -membantu mengekalkan sistem saraf yang baik kepada bayi
-penting dalam penghasilan hormon, sel darah merah dan penghasilan tenaga oleh sel badan.
-menggalakkan kesihatan jantung, metabolisma tenaga dan replikasi DNA yang sihat
-meningkatkan fungsi otak dan mampu membantu mengurangkan tekanan.



4. Protein
-Bayi memerlukan sumber protein yang banyak untuk membantu menggalakkan pertumbuhan dan pembesaran yang sempurna kerana protein adalah asas pembinaan sel- sel tubuh.
- sumber protein yang baik seperti soya dalam diet penyusuan ibu adalah penting bagi penghasilan susu. Selain penting kepada ibu menyusu, juga amat sesuai kepada kanak- kanak yang sedang aktif membesar serta orang yang pulih dari sakit.

ESP @Energising Soy Protein

Perbezaan Shaklee

 1. Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy Protein diproses dengan pencucian air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

2. Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO (Genetically Modified Organism)
Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya kita bebas daripada pendedahan perubahan genetik.

3. Setiap satu hidangan Energizing Soy Protein Shaklee memberikan kandungan14 gram soya protein yang diperlukan oleh hati yang sihat. Jadi ia sememangnya mampu membekalkan tenaga kepada ibu menyusu dan dalam masa yang sama membakar kalori sehingga 35%
5. Kalsium -Kandungan susu ibu sendiri dihasilkan oleh sekurang- kurangnya 40% kalsium ibu.
-Kalsium amat diperlukan bagi pembesaran dan pertumbuhan tulang serta gigi bayi yang sihat.
6. Omega 3- Fatty Acid
- Penambahan makanan yang mengandungi omega- 3 fatty acid semasa menyusu mampu menggalakkan perkembangan bayi dan mata bayi.
- Kajian saintifik telah membuktikan lebih banyak omega- 3 yang ada dalam otak, lebih baik interaksi berlaku antara neuron- neuron otak bayi.

7. Alfalfa
-alfalfa mengandungi bayak nutrien dan vitamin penting seperti vitamin K, A, B1, B6, C, E, calcium, zink dan besi: penting bagi pertumbuhan dan pembesaran yang sihat.
-Secara tradisionalnya, juga telah lama digunakan sebagai makanan penggalak (milk booster) bagi ibu menyusu.


RINGKASAN SET MENYUSU

PAKEJ A
PAKEJ B
PAKEJ C
(Set B)
PAKEJ D
(Set Eu Four Pack)
PAKEJ E
(Set 3M)

1.Alfalfa
1.Alfalfa
2.ESP
1.Alfalfa
2.Vita Lea
3.Vit C
4.B. Complex
1.Alfalfa
2.Vita Lea
3.Vita C
4.B. Complex
5. Ostematrix
1. ESP
2.Alfalfa
3.Vita Lea
4.Vita C
5. B. Complex
6.Ostematrix

Khasiat
Milk Booster
Milk Booster + Tenaga
Milk Booster + Supplement Lengkap
Milk Booster+ Supplement Lengkap + Calcium
Milk Booster+ Supplement Lengkap + Calcium + Tambah Tenaga
Anggaran Budget

RM 50 to RM 80
RM 180 to RM 210
RM 260 to RM 290
RM 310 to
RM 340
RM 440 to RM 470
Setiap Set diatas boleh bertahan untuk setiap 2-4 bulan
Optional:  Penambahan omega guard dlm setiap set diatas untuk membantu perkembangan bayi anda dan utk proses 'slimming' kan badan anda

sumber:
-shaklee malaysia
-http://www.dhaomega3.org/Life-Stages/Lactation
-http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18403927


Your Shaklee Independent Distributor; Nonaziah (ID 1072039)♥ SMS/call/whatsapp/: 012- 3851488♥ Email: nonawidad@yahoo.com♥ Facebook: https://www.facebook.com/nonazrin